Accessibility Links

EXPANSIÓ. DE MONTSERRAT ALS ALPS

1h 15m Documental 2022

[CAT]
Després de la conquesta de la cara nord del Cavall Bernat (1955), s’inicià un període molt important en la història de l’escalada a Catalunya. És un període de maduresa, en el qual l’alpinisme català s’obrí cap a les grans clàssiques alpines, les primeres expedicions extra europees i l’Himàlaia. En tots aquests camps hi excel•lí el GAM del Club Muntanyenc Barcelonès. El documental explica, de la mà dels seus protagonistes, aquesta història.

[ES]
Después de la conquista de la cara norte del Cavall Bernat (1955), se inició un período muy importante en la historia de la escalada en Catalunya. Es un período de madurez, en el que el alpinismo catalán se abrió hacia las grandes clásicas alpinas, las primeras expediciones extra europeas y el Himalaya. En todos estos campos sobresalió el GAM del Club Muntanyenc Barcelonès. El documental explica, de la mano de sus protagonistas, esta historia.

[EN]
After conquering the north face of Cavall Bernat (1955), a very important period began in the history of climbing in Catalonia. It is a period of maturity, in which Catalan mountaineering opened up to the great alpine classics, the first non-European expeditions and the Himalayas. In all these fields, the GAM of Club Muntanyenc Barcelonès excelled. The documentary explains this story through its protagonists.

Director

Miquel Pérez

Country

Espanya