Accessibility Links

L'ESCAMOT PIRINENC

1h 13m Documental 2022

[CAT]
Durant la Guerra Civil d’Espanya es va crear un escamot d’esquí dins el Regiment Pirinenc nº 1 de Catalunya, a les ordres de la Generalitat. El documental recrea la vida d’onze soldats voluntaris d’aquest regiment, format sobretot per membres del Centre Excursionista de Catalunya. Mitjançant filmacions de l’època i els records de Joan Escudé, l’únic supervivent de l’escamot, reviurem la tragèdia de la guerra a les muntanyes del Pirineu.

[ES]
Durante la Guerra Civil de España se creó un pelotón de esquí dentro del Regimiento Pirenaico nº 1 de Cataluña, a las órdenes de la Generalitat. El documental recrea la vida de once soldados voluntarios de este regimiento, formado sobre todo por miembros del Centre Excursionista de Catalunya. Mediante filmaciones de la época y los recuerdos de Joan Escudé, el único superviviente del grupo, reviviremos la tragedia de la guerra en las montañas del Pirineo.

[EN]
During the Spanish Civil War, a ski platoon was created within the Pyrenean Regiment No. 1 of Catalonia, under the orders of the Generalitat (the Catalan government). The documentary recreates the life of eleven volunteer soldiers from this regiment, formed mainly by members of the CEC (Excursionist Center of Catalonia). Through footage of the time and the memories of Joan Escudé, the only survivor of the group, we will relive the tragedy of the war in the Pyrenees.

Director

Felip Solé

Country

Espanya